Smink

1 Nő életében az esküvője napja az egyik legfontosabb esemény. És talán akkor a leggyönyörűbb, legelragadóbb minden nő, amikor az oltár elé lépked a megálmodott hófehér ruhájában. Minden menyasszony szép, ez kétségtelen. Sugárzik a boldogságtól és a szeme csillog a meghatottság könnyeitől.
Sminkesként én már csak azt a hálás feladatot kapom, hogy színekkel kiemeljem ezt a belső boldogságos kisugárzást.

Nagyon sok fórumon olvasom, mennyire tanácstalanok a menyasszonyok az esküvői smink témában. Itt szeretnék pár gondolatot megosztani és választ adni néhány felmerülő kérdésre.

Kell-e sminkes?

Én elhiszem, h a legjobb barátnő is ki tud festeni erre a nagy napra, hiszen már milliószor megtette bulik alkalmával. Viszont gondolni kell arra is, h a ceremónia minden pillanata meg lesz örökítve. A profi sminkes olyan anyagokat használ, amik a fényképezőgép vaku fényét is kiállják meg a több órás igénybevételt (puszik, örömkönnyek, reggelig tartó tánc).

Honnan szerezzek sminkest?

Szerencsés az, akinek a környezetében már volt elégedett barátnő, akkor a tőle kapott telefonszám a nyerő. Sok jó sminkes hírdet esküvői magazinokban, neten. Érdemes megnézegetni a referenciaképeket.

Mikor kell elkezdenem keresni sminkest?

Minél előbb. Főleg, ha nyáron lesz megtartva az esküvő. Nem fog kinevetni a sminkes, ha februárban felhívod, h júniusban kellene smink. Sőt örülni fog és így tuti szabad még az időpont.

Kell-e próbasmink?

Én ragaszkodni szoktam a próbasminkhez. Először is azért, mert a színek, árnyalatok és erősségi fokok minden ember képzeletében mást jelentenek. Másodszor azért, h megismerjük egymást. Harmadszor azért, h totálisan nyugodt legyen a menyasszony, mert tudja már, h gyönyörű lesz és nem az esküvő napján kísérletezzük ki, h mégis melyik sminkben nézne ki a legjobban.

Hogyan történik a próbasmink?

Általában 2-3 héttel az esküvő előtt szoktam kimenni a menyasszonyhoz. Szerencsés, ha már tudja, milyen lesz a ruhája. Nagyszerű, ha tud róla mutatni képet. Megbeszéljük, milyen lesz a menyecskeruha meg a csokor. Elmondja az elképzeléseit, én elmondom a sajátjaimat. Ekkor beszéljük meg, h akar-e műpillát, esetleg strasszokat. A próbasminken minimum 2, de inkább 3 féle sminket szoktam készíteni. A különbség az erősségben van, és az esetek nagy százalékában a harmadik (legerősebb) smink lesz a nyerő.
Azt szoktam kérni, h viselje a sminket egész nap és tesztelje. Azért, h teljesen biztos legyen abban h nem jön le, nem mászik el, nem maszatolódik el, nem olvad le.
A próbasmink általában 2-2,5 óráig tart. Jó, ha egyedül van otthon, mert az anyukák aggodalmaskodnak :) a pasik meg pláne. Már az első verziónál kijelentik, h ez így oké. A kész eredményt lehet mutogatni, sőt kell is.

Mi történik az esküvő napján?

Ugyanúgy kimegyek házhoz, a fodrász után kezdem el csinálni a sminket. Itt már könnyű dolga van mindkettőnknek: a menyasszony nyugodt és bízik bennem, én meg tudom, h mit kell festenem. Körülbelül 45-60 perc alatt vagyunk készen. Mindig adok javítókészletet: kis mennyiséget a használt rúzsból, szájfényt, miniapplikátort, ecsetet.

Mi van benne az árban?

Ahány sminkes, annyi féle árral lehet találkozni. Nálam az árban benne van a próbasmink, az esküvői smink + 1 fő (anyuka, barátnő, tanu, stb.) kifestése